ELÄMÄÄ MUOTOJEN JA VÄRIEN VUOROVAIKUTUKSESSA

 
 

Tässä osiossa on aluksi kuvia Suomen pisimmästä sillasta Merenkurkussa.  Raippaluodon siltaa esittelevä kuvasarja sijoittui jaetulle toiselle sijalle valtakunnallisessa ammattikuvaajille suunnatussa kilpailussa vuonna 2001. Kuvasarjasta teki ainutlaatuisen näkemyksen ohella teko- ja esitystapa: skannasin värinegatiivit (Tuolloin kuvasi vielä ainoastaan filmille) ja kuvankäsittelyn jälkeen vedostin kuvat käsin tehdylle nepalilaiselle paperille. Kävin äskettäin kymmenen vuoden tauon jälkeen ikuistamassa sillasta uudet kuvat tämän hetken parhaimmalla digikalustolla. Mikä on muuttunut?


Seuraavana on Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastolle kuvaamiani  arkkitehtuurikuvia Pikku Huopalahdesta. Osaa kuvista olen käyttänyt myös Helsingin kaupungin tietokeskuksen julkaisemassa ja kustantamassa tietokirjassa Pikku Huopalahti -  ”Elämää muotojen ja värien vuorovaikutuksessa” vuonna 1999. Toimin kyseisen teoksen kuvatoimittajana. Olen jättänyt osan Pikku Huopalahden  kuvista tietoisesti värinegaskannauksen jäljiltä ”korjaamatta”, jotta niissä olisi aito negakuvan tunnelma. Pikku Huopalahden kanssa ”kilpailevasta” kaupunginosasta pyrin kertomaan yhdellä kuvalla olennaisen alueen rakentamisesta.(Lehdessä oli tilaa tuolloin vain yhdelle kuvalle, joten haastetta riitti!) Seuraavaksi on esillä espanjalaisarkkitehtien mm. Gaudin luomuksia Barcelonassa. Muotokielessä siirtymä Pikku Huopalahdesta ei ole suuren suuri, vai mitä?


Viimeisimpiä otoksia 3/2009 ovat Tukholman lähistöllä Täbyssä sijaitseva liikenneympyrä sekä varsin massiivinen ja kaareva kerrostalo, jollaisia Tukholman seudulla riittää...

Näkemyksiäni erilaisesta arkkitehtuurista meiltä ja muualta...